BU ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ”

 BU ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Turhan Neşe, seçimin çok kısa bir süreye sıkıştırıldığını belirterek, Benim çoğunluğum var, istediğim tarihte istediğim seçimi yaparım anlayışını reddediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Turhan Neşe ve ailesi, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oylarını İshakpaşa İlköğretim Okulu’nda kullandı.

 

ÜNİTER YAPININ BÜTÜNÜYLE KORUNDUĞU BİR SEÇİM İSTİYORUZ

Oy kullanma işleminin ardından bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, “Umuyoruz ki bu demokratik yapı Türkiye’ye layıkıyla çalışır bir şekilde işlenir. Ama çok kısa bir süreye sıkıştırıldığı için bu seçimi doğru bulmuyorum. 60 günlük bir süreye sıkıştırıldı. Ayrıca 41 derece sıcakta vatandaşlarımız çok zorluk çekiyorlar. Köylülerimizin harman zamanında çalıştığı bir dönemde yapılan bir seçimin zamanı doğru değildir. Ama buna rağmen tüm siyasi partiler seçimden kaçmamak için görevi kabul ettiler. Demokrasiyi daha da içselleştirerek ortak bir karar alınması gerekirdi. Benim çoğunluğum var, istediğim tarihte istediğim seçimi yaparım anlayışını reddediyoruz. Bu seçimler o kadar önemli ki bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti ve yeni Cumhurbaşkanı, diğer tarafta soyut ve gerçeklikten uzak yeni Türkiye anlayışı var. 2023’leri ve 2071’leri hedef koymak yanlış. Türkiye her gün kendini yenileyen dev bir ekonomi. 2071 ile ilgili olayları bugünden planlamanın ne kadar akılcı olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bizim cebimizdeki cep telefonları bile 15 günde değişiyor. Bu hızlı değişen dünyaya ayak uyduran siyasi partiler ve seçim yasasının değiştirildiği bir anlayış bekliyoruz. Yeni Türkiye değil, Türkiye’nin üniter yapısının bütünüyle korunduğu bir seçim istiyoruz. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanmasını diliyor ve Atatürk’ün koltuğunda oturacak kişinin de tüm toplumu kucaklaması gerekiyor. Bu kişide Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07